• Aviemore Primary School Scotland – ZŠ s MŠ Oravský Podzámok Slovensko 
          • Aviemore Primary School Scotland – ZŠ s MŠ Oravský Podzámok Slovensko 

          • Po troch rokoch komunikácie sme nadviazali spoluprácu so Základnou školou v škótskom meste Aviemore. Od septembra si 30 žiakov 5. a 7. ročníka zlepšuje svoje komunikačné zručnosti v angličtine vzájomnou výmenou listov a v decembri sa nám podarilo vďaka videohovoru s kamarátmi zo Škótska aj uvidieť. Zažili sme netradičnú hodinu angličtiny, v ktorej sme sa navzájom zoznámili a prepojili spievaním vianočných kolied a piesní. Aktivitu sme nazvali Aviemore Primary School spieva vianočné piesne pre ZŠ Oravský Podzámok a ZŠ Oravský Podzámok spieva pre Aviemore Primary School. Úvodná pieseň zaznela v angličtine v podaní našich kamarátov, potom sme zaspievali slovenskú koledu a deti zo Škótska nám zahrali na flautu a husle. Na záver sme si spoločne zaspievali Jingle Bells, We Wish You a Merry Christmas a zaželali veselé Vianoce. Našich žiakov najviac zaujali modré školské uniformy, v ktorých trávia čas ich kamaráti počas vyučovania. Tešíme sa na zaujímavé aktivity aj v budúcom polroku. 

            PaedDr. A. Kubicová

        • Dobrovoľné zbierky
          • Dobrovoľné zbierky

          • Mikulášska zbierka sladkostí

            Úsmev ako dar“.

            Deň sv. Mikuláša je predzvesťou Vianoc.

            Deti si čistia čižmy, aby boli pripravené na príchod Mikuláša. Tešia sa a sú plné očakávania, aké sladkosti im prinesie. Tento rok sa naša škola opäť zapojila do Mikulášskej zbierky sladkostí organizovanej spoločnosťou priateľov detí z detských domovov: „Úsmev ako dar“, ktorá pripravuje mikulášsku zbierku pre deti z detských domovov a krízových stredísk Žilinského kraja. Deti tam dostanú sladké balíčky vytvorené z darovaných cukroviniek.

            Do zbierky sa zapojila aj naša škola v Oravskom Podzámku. V dňoch od 20.11. – 4.12.  mohli žiaci priniesť sladkosti a vložiť ich do veľkého  koša pri školských šatniach.

            Po ukončení akcie sa vyzbierané dobroty odovzdali dobrovoľníkovi pre Dolný Kubína Marekovi Hajasovi, ktorý ich odovzdal deťom v detských domovoch v Žilinskom kraji.

            Ďakujeme veľmi pekne všetkým darcom.

            Vaše sladké dobroty  potešia a určite vyčaria úsmev na tvárach mnohých deti, ktoré stratili to najcennejšie: RODINU.

             

            Krabice plné lásky!

            Aj tento školský rok sa škola v O. Podzámku zapojila do celoslovenskej charitatívnej zbierky. KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK.

            Krabice boli s láskou naplnené, starostlivo zabalené a už po druhý krát boli odovzdané do Domovu sociálnych služieb v Zázrivej. 

            Ďakujeme všetkým žiakom a rodičom

            za zapojenie do tejto krásnej celoslovenskej výzvy.

        • Vianočná akadémia
          • Vianočná akadémia

          • Predzvesťou Vianoc a vianočných prázdnin v našej škole sa už tradične stala vianočná akadémia, ktorá sa aj tento rok konala 15. decembra v spoločenskej sále ZŠ. Všetci prítomní mali možnosť sa na chvíľu zastaviť, zamyslieť sa nad pravým významom Vianoc a posolstve, ktoré v sebe tieto sviatky ukrývajú. V programe vystúpili žiaci prvého aj druhého stupňa pod vedením triednych učiteľov. Žiaci spievali vianočné piesne a koledy, hrali na hudobných nástrojoch, tancovali moderné tance. Vystúpenia boli rozmanité a  odmenené veľkým potleskom.

            Naša škola vychováva a podnecuje žiakov v zachovávaní tradícii našich predkov. Mnohí žiaci sa od malička venujú hre na ľudový nástroj a preto skĺzla myšlienka podnietiť ich vtom, čo robia - pre našu školu, rodiny, Slovensko. Na vianočnú akadémiu prijal pozvanie aj čestný hosť, Martin Repáň z Terchovej. V tomto mladom folkloristovi drieme obrovská pokora a sila ľudovej hudby, ktorá sa cez Martina pozitívne preniesla na žiakov, učiteľov i rodičov a v okamihu spievala celá škola.

            Prítomní zažili  podstatu Vianoc,

            ktorá je ukrytá v posolstve Boha, okamihoch šťastia z lásky k folklóru, konaní dobra

             a pokoja v srdci.

            Všetkým ďakujeme.

            Krásne Vianoce.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Oravský Podzámok 51, 027 41 Oravský Podzámok
        • 0918322865
        • RŠ + admin. 0915 784074, 0905 917722 MŠ 0948 577344 ŠJ 0948 875 909
        • 027 41 Oravský Podzámok 02741 Oravský Podzámok Slovakia
        • 37808818
        • www.zsopodzamok.edupage.sk
        • Mgr. Marián Gajdoš, rš Mgr. Jarmila Pavlová, zrš p. Dana Jančová, zrmš p. Ľubica Líšková, šj Mgr. Iveta Brňáková, ved. vychovávateľka Mgr. Anna Hudecová, kariérový poradca Mgr. Veronika Zoššáková, odborný pracovník
        • 1. stupeň: 88 2. stupeň: 99 Spolu: 187
      • Prihlásenie